Kuinka aloittaa podcast

Jos olet koskaan halunnut käynnistää podcastin, nyt se olisi täydellinen aika tehdä se. Väliaine on kuumempi kuin se on koskaan ollut, ja kasvaa edelleen salamannopeassa tahdissa. Lisäksi ihmiset mieluummin kuuntelevat audiosisältöä kuin sen lukemista.

Haluatko aloittaa podcastin? Olet tullut oikeaan paikkaan.

Podcastin aloittamiseen on niin monia syitä, että voit kasvattaa yritystäsi, olla yhteydessä omaan markkinarakoihisi kuuluviin ihmisiin, luoda suhde yleisöösi ja toteuttaa itseään muutamia mainitakseni.

Tammikuusta 2020 lähtien on saatavana yli miljoona podcastia ja yli 30 miljoonaa kuunneltavissa olevaa podcast-jaksoa. Nämä numerot saattavat olla pelottavia, mutta oikeilla työkaluilla ja tiedoilla varustettuna, sinun ei tule olemaan vaikeaa poimia itsellesi oma niche podcastingissa.

Monet yritykset perustavat podcastin mainostaakseen tuotteitaan ja palveluitaan. Mutta tietysti jotkut podcastit onnistuvat, kun taas toiset eivät ole alalla hyvin tunnettuja. Näyttelysi laatu voi vaikuttaa kaikkiin. Kuuntelijat etsivät kiinnostavaa ja viihdyttävää ohjelmaa, joka saa heidät palaamaan siihen joka viikko uusimman jakson suhteen – toimita se, ja voit ansaita rahaa ja löytää arvostusta podcastingilla.

Alla on kattava “miten tehdä podcast” -oppaasta kaikki mitä sinun tarvitsee tietää sekä vinkkejä onnistuneen podcastin aloittamiseen. Tässä on luettelo vaiheista oman podcasting-matkasi aloittamiseksi tänä vuonna.

Contents

Kuinka aloittaa podcast 9 helpossa vaiheessa

 • Vaihe 1: Valitse haluamasi aihe
 • Vaihe 2: Valitse podcastin otsikko
 • Vaihe 3: Kirjoita äänen kuvaus
 • Vaihe 4: Hanki taidettasi luomasi
 • Vaihe # 5: Suunnittele jaksot etukäteen
 • Vaihe 6: Valitse podcast-palveluntarjoaja
 • Vaihe # 7: Valmistele ja tee nauhoitus
 • Vaihe # 8: Julkaise jakso
 • Vaihe # 9: lähetä hakemistoihin

Ohita perusjuoma alla olevan linkin avulla:

Siirry kohtaan Vaihe # 1: Valitse haluamasi aihe

3 Yleisiä podcasting-myyttejä

Podcastin käynnistäminen voi olla haastava tehtävä. Joten helpottaa mielesi, hylkäämme kolme yleisintä podcasting-myyttiä, jotka estävät ihmisiä tekemästä podcastia.

Podcasting on kallista

Podcastit voivat luoda ja kuunnella ilmaiseksi. Silti sinun ei tarvitse ostaa parasta podcast-tallennusohjelmistoa tai kalleinta laitteistoa podcasting-uran aloittamiseksi. Jos haluat aloittaa pian, tarvitset vain mikrofonin, kuulokkeet ja äänenmuokkausohjelmistot laadukkaan podcastin tuottamiseksi. Kun alat kokea enemmän tai podcastisi houkuttelee suurempaa yleisöä, voit päivittää parempiin laitteisiin. Voit käyttää ilmaista editointiohjelmistoa, kuten Audacity, ja valita ilmaisen podcast-hosting-alustan aloittaaksesi matkasi rikkomatta pankkia.

Podcastien lähettämistä varten sinun on oltava tekninen henkilö

Ei lainkaan. Sinun ei tarvitse olla tekniikan asiantuntija tietääksesi kuinka aloittaa podcast. Teknologian kehityksen myötä älypuhelimemme ja tietokoneemme voivat melko paljon tehdä kaiken meidän puolestamme. Aloittelijalle podcastin luominen ei ole niin vaikeaa. Tarvitset vain jonkin verran tutustumista gadgetisiisi, ja kaikki tarvitsemasi! Voit kouluttaa itsesi prosessista ja tehdä tarkistusluettelon tärkeistä asioista ennen podcastin tekemistä.

Kukaan ei kuuntele podcastiasi

Sinun ei pitäisi aloittaa podcastingia pelkästään siitä syystä, että se on valtava yleisö. Jos tämä on podcastisi tavoite – houkutella lisää kuulijoita ja ansaita -, olet valmistautunut pettymykseen. Sinun pitäisi olla intohimoinen podcastisi kohtaan ja innostuneena jakaa tietosi ja ideasi maailman kanssa. Älä anna pelon olla tavoittamatta enemmän ihmisiä estämään sinua tekemästä jotain, josta olet innoissasi. Panostamalla enemmän podcast-lähetyksiisi ja tarjoamalla hyödyllistä sisältöä, voit kerätä suuremman yleisön nopeasti.

Pikakäyttö – kuinka aloittaa oma podcastisi

Kaiken huomioiden podcastin käynnistämiseen on neljä yksinkertaista vaihetta. Selitän nämä vaiheet tarkemmin vähän myöhemmin, mutta tutustu tähän vaiheeseen. Kun olet oppinut nämä, voit käynnistää podcastisi muutamassa päivässä, ehkä jopa muutamassa tunnissa.
Tässä on joitain perusteita, joiden avulla ymmärrät tarkalleen, miten podcastit toimivat:

Aloita valmistelutyö

Selvitä, mistä podcastisi tulee, ennen kuin aloitat todellisen tuotannon ja teknisen työn. Valitse myös sopiva otsikko, aihe ja muoto heti alussa.

Tallenna jakso / äänitiedosto

Jokainen showsi jakso on erillinen äänitiedosto, joka voidaan asettaa saataville eri muodoissa. MP3 on paras valinta, koska se tarjoaa tasapainon laadun ja tiedostokokojen välillä.

Lataa tiedostot podcast-isännöintiin ja hanki RSS-syöte

Podcast-isäntä on välittäjä podcastisi ja yleisösi välillä. Sen jälkeen kun kuvaus on annettu ja asiaan liittyvä taideteos on lähetetty, podcast julkaistaan ​​isännöintipalvelussa. Saat podcastisi RSS-syötteen linkin isännältä.

Lähetä RSS-syötteesi podcast-hakemistoihin

Saadaksesi podcastisi näkyvyyden ja yleisön, voit jakaa julkaistun äänitiedoston (RSS-syöte) erilaisiin podcast-hakemistoihin, kuten Spotify, iTunes jne., Joissa tilaajat voivat tarkastella niitä suoraan.

Kuinka podcastit toimivat

Vaihe 1: Valitse haluamasi aihe

Aivan kuten bloggaaminen, sinun on valittava podcastillesi oma markkinarako, joka tarjoaa tietoa, jota on paljon kysyntää kuulijoiden kanssa. Mutta ennen kuin valitset aiheen, sinun tulee ymmärtää, että kuuntelijat käyttävät podcasteja asiantuntijoiden neuvoihin, ja sinun on oltava hyvä tuntea kapeasi. Joten ajatellen ainutlaatuista aihetta, sinun on otettava intohimosi huomioon, pohdittava, kuka yleisösi olisi ja minkä tyyppisiä ohjelmia he nauttivat. Tällaisten kysymysten pohtiminen ja jokaiselle suunnitelman laatiminen antaa sinulle kilpailuedun muihin podcastereihin nähden – ja voi auttaa laajentamaan yleisöäsi.

Kun olet määrittänyt tietyn markkinaraon, josta haluat puhua, olet askeleen lähempänä onnistuneen podcastin aloittamista.

Vaihe 2: Valitse podcastin otsikko

Podcast-otsikko voi auttaa kuuntelijaa ennakoimaan podcastisi sisällön ja tarkoituksen. Suosittelemme, että harkitset otsikkoa podcastisi valitsemiseksi.

Voit vapaasti valita otsikon, joka parhaiten sopii yleisöllesi. Tässä on muutamia asioita, jotka sinun tulee harkita aivoriihiä varten täydelliselle nimikkeelle. Oletko koskaan miettinyt miten podcast saadaan helposti kuuntelijoiden saataville? Sinun on sisällytettävä otsikkoon liittyvät avainsanat. Tämä auttaa podcastiasi näkymään hakukoneissa. Otsikon on oltava sopiva myös sosiaalisen median kahvoille ja podcastisi verkkotunnukselle, jotta kuuntelijat löytävät sinut helposti suosituimmista podcast-ympäristöistä.

Podcastisi otsikon valitsemiseksi on kolme päävaihtoehtoa.

Taitava nimi

Sinun on ajateltava sopivaa nimeä näytöllesi, joka on tarttuva, mutta samalla ymmärrettävä. Muista, että ihmisten pitäisi voida löytää se, kun he etsivät tietoa valitsemastasi aiheesta. Sinun on myös yritettävä sisällyttää kuvaus otsikkoon, koska ilman hienoa sisältöä otsikosta ei tule mitään kohtaa riippumatta siitä, kuinka hyvä se on.

Kuvaileva nimi

Se tarkoittaa, että voit nimetä näyttelyn vain sen tarkoituksesta. Esimerkiksi henkilökohtaisen valmentajan podcastia voitaisiin kutsua ”Fitness Podcastiksi”, joka korostaa täydellisesti podcastin kapeutta. Mutta sinun on vältettävä pitkien nimien käyttöä, koska sanot nimen melko usein podcastissasi.

Nimesi käyttäminen

Tämä on täydellinen tapa nimetä podcastisi, mutta vain jos sinulla on jo suuri yleisö. Jos podcastisi perustuu johonkin historialliseen aiheeseen ja käytät nimesi otsikossa, yleisö ajattelee kuka se on? Ja siirry eteenpäin podcastistasi.

Vaihe 3: Kirjoita äänen kuvaus

Sinun tulisi kirjoittaa kuvaava kappale näytöksesi sisällöstä houkutellaksesi kuulijoita. Tämä auttaa heitä päättämään, haluavatko he katsella ohjelmaa ja pysyä kiinni.

Kuvauksessa sinulla on täysi vapaus leikkiä avainsanoilla ja lauseilla, joita kohdeyleisösi voivat käyttää löytääksesi podcastin valitsemastasi markkinarakoon / aiheeseen. Kuvausten tulisi olla houkuttelevia, jotta yleisö tuntee pakko napsauttaa ja kuunnella podcastiasi. Sinun on aloitettava yleisöllesi tärkeällä asialla antamalla kuvaukseen pieni informaatio, jonka jälkeen heidän pitäisi olla utelias seuraamaan koko podcastia. Tai voit puhua itsestäsi ja tehdä heille selväksi, että olet kuuntelemisen arvoinen henkilö. Voit vapaasti lisätä valtakirjoja tai muita todisteita, jotka osoittavat valtuutesi aiheeseen. Jaa rohkeasti jakaa tiedot sosiaalisessa mediassa, jos ne ovat kelvollisia.

Voit kirjoittaa kuvauksen podcastillesi, joten sinulla on tarpeeksi tilaa kirjoittaa, mistä kaikki podcastisi koskee ja miksi se on arvokasta.

Vaihe 4: Hanki taidettasi luomasi

Podcast vaatii jotain taidetta tai neliömäistä kuvaa, joka edustaa ohjelmasi ja niche-osaa, johon se kuuluu. Vaikka suurin osa podcasteista sijaitsee audiovälineellä, visuaalinen media on yhtä tärkeä.

Tämä on ensimmäinen asia, jonka yleisö näkee podcasting-hakemistossa, ennen kuin valitset kuunnella jotain sisältöäsi. Taide tai logosi on podcastisi kasvot. Joten varmista, että se kiinnittää kuuntelijoiden huomion ja saa sinut erottumaan kilpailusta. Jos aiot laittaa näyttelysi Apple Podcasteihin, kuva antaa sille paremmat mahdollisuudet esiintyä iTunesin erittäin näkyvässä osassa, ts. Mikä on kuuma -osiossa. Logon tulee olla vähintään 1400 x 1400 pikseliä ja enimmäiskoko 3000 x 3000 pikseliä JPEG- tai PNG-muodossa. Optimoi kuvat mobiililaitteille pakkaamalla kuvatiedostot.

Joten sijoita hyvään logoon esitykseesi, joka houkuttelee enemmän ihmisiä kanavallesi.

Vaihe # 5: Suunnittele jaksot etukäteen

Esisuunnittelu on olennainen osa podcastingia, koska niiden luominen voi olla erittäin stressaava prosessi. Jokainen podcast on suunniteltava etukäteen räätälöitynä lähestymistapana, jotta voidaan varmistaa, että laatu pysyy yhdenmukaisena koko näytöksen ajan.

Tässä on joitain asioita, jotka sinun on pidettävä mielessä suunnitellessasi jaksoa podcastillesi:

Valitse podcast-aihe

Sinun on oltava intohimoinen valitsemasi podcast-aiheen suhteen, jotta se voi tarjota arvoa yleisölle. Sinun tulisi myös olla tietyn tason tietoja tai asiantuntemusta kyseisestä kapeasta, jotta podcastisi voidaan markkinoida oikealla tavalla.

Jos haluat valita aiheen, josta haluat puhua, sinulla olisi oltava yleinen käsitys siitä, mistä aiot keskustella. Mitä enemmän tiedät aiheesta, sitä paremmat podcastin tulokset ovat. Voit tutkia muita podcasteja kuuntelemalla niin monta kuin mahdollista ja oppia tiettyä markkinarakoa, ääntä, jota useimmat podcasterit valitsevat, ja äänen laatua, jota haluat tavoitella. Sinun tulisi myös harkita trendikkäitä aiheita ja pyrkiä kiertämään niitä toimittamaan mitä yleisö haluaa.

Valitse podcast-muoto

Podcastisi rakenne on kriittinen. Tässä on muutama podcast-muoto, joista valita:

 • Haastattelutyyli – Se on nykyään suosituin muoto, koska kukin jakso esittelee kuuntelijan jännittäville ja inspiroiville ihmisille tietyltä markkinarajalta. Tämä muoto on yleensä kirjoittamaton ja vapaasti kulkeva, ja se vaatii vähimmäismuokkauksen.
 • Uutiset ja ajankohtaiset tapahtumat näkyvät – Muoto keskittyy urheiluun, politiikkaan, tekniikkaan tai muuhun kuumaan aiheeseen, jonka avulla voit tarjota kuuntelijoillesi jatkuvan tuoreen sisällön..
 • Monen isännän show – Podcast, jossa on enemmän kuin kaksi ihmistä, luo intrigaatioita ja voi olla erittäin viihdyttävä keskusteluäänellä. Sinua painotetaan vähemmän, koska vastuu suuren yleisön esittämisestä yleisöllesi on jaettu kaikkien isäntien kesken.
 • Yksin tyyli – Näissä podcasteissa voit kertoa jokaisessa jaksossa tarinan, joka liittyy podcastisi aiheeseen. Se voi olla missä tahansa sävyssä, kunhan sisältö on opettavaista tai motivoivaa. Kutsumalla satunnaisesti vieraita esitykseen, voit houkutella yleisöä ja kiinnittää hänet podcastisi.

Määritä podcastin pituus

Sinun on kunnioitettava yleisösi aikaa ja asetettava kohtuullinen jakson pituus, joka on yhdenmukainen koko sarjan ajan.

Kaksikymmentä minuuttia on yleensä ihanteellinen jakson pituus podcastille, koska suurin osa ihmisistä kuuntelee podcasteja työmatkalla työhön ja töihin. Mutta jos yleisösi haluaa enemmän, voit arvioida tilastotietoja ja säätää podcastisi pituutta. Pidä yleisö koukussa valitsemalla viihdyttävä muoto, kuten haastattelemalla eri ihmisiä tai ottamalla erilainen tempo podcastillesi. Lisäämällä podcast-esitykseen erilaisia ​​versioita jakson pituudella ei ole merkitystä, koska yleisö nauttii sisällöstäsi. Ainoa asia, joka määrää jakson pituuden, on podcastisi luonne ja laatu. Joten pohdi sitä ennen päätöksentekoa, kuinka kauan jokainen jakso on.

Podcast-aikataulu

Tämä määrittää uusien jaksojen lähettämistiheyden. Se on välttämätöntä podcastisi onnistumiselle, koska sen avulla yleisösi voi pysyä yhteydessä ja odottaa innokkaasti seuraavaa jaksoa.

Tilastot osoittavat että podcast, joka julkaisee uusia ohjelmia viikossa, kasvaa paljon nopeammin kuin ne, jotka julkaisevat millään muulla aikataululla. Joten sinun on tuotettava tuoretta materiaalia säännöllisesti vastaamaan yleisösi odotuksia. Sinun on myös pidettävä kiinni kalenterista, joka auttaa sinua järjestämään sisältösi vastaamaan yleisösi vaatimuksia.

Vaihe 6: Valitse podcast-palveluntarjoaja

Jotta oma podcastisi näkyy digitaalisessa tilassa, sinun on kirjauduttava sisään hosting-yrityksen kanssa. Ne ovat alustoja, jotka tallentavat tiedostojasi ja tarjoavat pääsyn kuuntelijoillesi podcastin lataamista ja tilaamista varten.

Podcast-hosting-alustat tarjoavat erilaisia ​​ominaisuuksia ja vaihtoehtoja, mutta ne noudattavat samanlaista tapaa äänitiedostojen tallentamiseen. Oikean palvelun valitsemiseksi sinun on arvioitava viisi kriteeriä, jotka auttavat podcastisi kasvamaan. Niihin kuuluvat tallennusominaisuudet, verkkosivustointegraatiot, yleisöanalyysi, kaupallistamistuki ja sosiaalisen jakamisen ominaisuudet. Kunkin isännöintipalvelun hinta ja tilausmaksu vaihtelevat sen tarjoamien ominaisuuksien mukaan. Perksistä, kuten rajoittamaton tallennustila tai verkkotunnus, joudut ehkä maksamaan enemmän kuin tavallinen maksu.

Tässä on joitain suosituimmista ja luotettavimmista vaihtoehdoista podcastillesi:

BuzzSprout

BuzzSproutin kotisivu

Se on paras podcast-hosting-alusta täällä, mikä tekee asioista helppoa kaikille uusille podcastereille. Siinä on yksinkertainen kojelauta ja käyttöliittymä, jonka avulla voit saada podcastin käyttöösi nopeasti.

BuzzSproutilla on kaikki ominaisuudet, joita tarvitset mainostaaksesi sisältöäsi Internetissä. Sen perussuunnitelma alkaa 12 dollarista kuukaudessa ja tarjoaa myös ilmaisen vaihtoehdon jaksojen ylläpitämiseksi 90 päivän ajan.

PodBean

PodBean-kotisivu

Se on toinen podcasting-ratkaisu, jossa on ihanteelliset työkalut auttamaan sinua kaikissa podcast-tuotannon vaiheissa. Mahtaisilla hinnasuunnitelmilla ja uusien podcastereiden helppokäyttöisillä ominaisuuksilla et voi mennä pieleen tämän palvelun kanssa.

9 dollaria kuukaudessa, joka laskutetaan vuosittain, saat käyttöoikeuden rajoittamattomaan tallennustilaan ja kaistanleveyteen, verkkosivuston verkkotunnukseen, kattavaan kuuntelija-analytiikkaan sekä iPhone- tai Android-sovellukseen.

Transistori

Transistorin kotisivu

Se on suhteellisen uusi podcast-hosting-yritys, mutta se on saanut nimensä itselleen nopeasti. Paitsi äänitiedostojen isännöinti, siinä on erinomaiset työkalut kaupallistamiseen ja analytiikkaan. Tämän lisäksi voit isännöidä useita podcasteja, mukauttaa soitinta ja luoda kauniin verkkosivuston.

Kun transistori keskittyy ensisijaisesti yleisösi kasvattamiseen, sen avulla voit tuoda podcast-lähetyksesi eri podcasting-alustalta ilman vaikeuksia. Sen avulla voit testata heidän ominaisuuksiaan ilmaisella 14 päivän kokeilukerralla, jonka jälkeen se veloittaa käyttäjiltä 19–99 dollaria kuukaudessa.


Tutustu parhaimpaan podcast-hosting-oppaaseemme, jos haluat tutustua muihin vaihtoehtoihin.

Vaihe # 7: Valmistele ja tee nauhoitus

Korkealaatuisten podcastien nauhoittaminen vaatii ponnisteluja ja valmistautumista sekä sisältöön että ääni- / video-asetusten määrittämiseen podcastille.

Suunnitelman laatiminen

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on laatia suunnitelma sisältöllesi. Sinun on lähestyttävä podcastia uskossa, jotta siitä tulee kattava laadukkaalla tiedolla, joka pitää yleisösi kiinni.

Riippumatta siitä, mikä on esityksen muoto, sinun on ymmärrettävä, minkä tyyppistä sisältöä yleisösi haluaa. Sitten jokaisessa jaksossa sinun on arvioitava, mitä kysymyksiä kuuntelijat esittävät, mihin ongelmiin he tarvitsevat vastaamista ja mitä tietoja he eivät voi saada muualta kuin podcastistasi. Kun olet suunnitellut ratkaisut näihin kysymyksiin, sinun on valmisteltava käsikirjoitus koko jaksolle.

Jakson komentosarjan luominen

Podcasterit eivät useinkaan ole samaa mieltä podcast-ohjelmien kirjoitusprosessista. Pitäisikö sen olla yksityiskohtainen vai tarjota yksinkertainen yleiskatsaus podcastisi sisällöstä. Yksityiskohtainen skripti voi auttaa sinua luomaan arvopakatun jakson, joka kattaa jokaisen asian pienillä virhemahdollisuuksilla; se poistaa usein spontaanisuuden ja muuttaa podcastisi muotoa.

Kevyemmälle skriptille riittää vain luettelomerkkien kokoelma kiinnostavan podcastin luomiseksi. Mutta kevyemmän komentosarjan haittapuoli on, että saatat unohtaa tärkeimmät kohdat ja aloittaa toistamisen. Jos kysyt meiltä, ​​mielestämme yksinkertainen ratkaisu on aloittaa yksityiskohtaisella käsikirjoituksella ja kaventaa sitä hitaasti, jotta se olisi tarkoituksenmukaisempaa ja tehokkaampaa. Harjoituksen avulla pystyt saavuttamaan oikean tasapainon äänitystyyliisi ja luomasi skriptityypin välillä.

Äänityslaitteet

Korkealaatuisen podcastin nauhoittamiseen tarvitaan paras podcast-tallennuslaite. Podcastin luomiseen voi ostaa monia asioita kuluttamatta valtavia määriä rahaa. Tässä on kaikki mitä tarvitset podcastin käynnistämiseksi:

 • Mikrofoni – Minkä tahansa mikrofonin avulla voit tallentaa podcastin, mutta siellä on tietty laatuvaatimus, jota sinun on noudatettava tuottaaksesi hienoa sisältöä. Kuuntelijat voivat kertoa eron matalan ja korkealaatuisen mikrofonin välillä. Voit etsiä mikrofoneja Internetistä ja valita yhden budjetistasi. Jotta asiat olisivat yksinkertaisia, voit aloittaa USB-mikrofonilla, joka voidaan helposti kytkeä tietokoneeseen.
 • Digitaaliset tallentimet – Nämä laitteet ovat hyödyllisiä, kun nauhoitat podcastia muiden ihmisten kanssa henkilökohtaisesti, koska on vaikea tallentaa yhdellä tietokoneella kytketyllä useammalla kuin yhdellä USB-mikrofonilla. Äänitiedostot järjestetään automaattisesti ja tallennetaan muistikortille, jota voit käyttää tietokoneellasi.
 • Tietokone – Kaikki Windows-tietokoneet tai Mac toimivat tallentamalla, muokkaamalla ja lähettämällä podcastia. Jos päätät tallentaa suoraan tietokoneellesi, siinä on oltava oikeat portit USB-mikrofoneille.
 • Kuulokkeet – Ne ovat tärkeä osa podcast-asennuksen laitteistoa, joka auttaa kuuntelemaan nauhoituksia, jotta tiedät miltä kuulostaa. Niiden avulla voit tunnistaa parannuskohteet ja asiat, joita voit muuttaa podcastisi yleisen laadun parantamiseksi. Kuulokkeita käytetään myös puheluihin, jos saat puheluja podcastilla keskustellaksesi yleisösi kanssa.

Tallennus- ja muokkausohjelmat

Podcast-laitteiden luettelon viimeinen komponentti on oikean podcast-tallennusohjelmiston valitseminen. Seuraavassa on joitain parhaista podcast-ohjelmistoista, joita voit valita podcast-uraasi varten.

 • rohkeus – Se on monialustainen äänen editointiohjelmisto, jolla on tehokkaat ominaisuudet. Ihmiset ovat käyttäneet alustaa vuosikymmenien ajan, koska sitä voi käyttää rajoitetun ajan. Audacityn avulla voit nauhoittaa suoraa ääntä mikrofonin kautta tai digitalisoida äänitiedostot muista välineistä. Se antaa sinulle mahdollisuuden luoda 16-, 24- tai 32-bittisiä äänibittejä. Äänileikkeet ovat myös helppo muokata. Mutta et voi lähettää podcasteja suoraan ohjelmistosta podcast-isännöintipalveluun.
 • Adobe Audition – Se on erityisesti suunniteltu podcast-editointiin. Siinä on edistyneitä työkaluja, jotka sisältävät taustamelun vähentämisominaisuuden, edistyneen pakkauksen ja paljon muuta. Laadukkaalla tallennusvaihtoehdolla yli 32 raidalla heidän ohjelmistonsa ei ole niin paljon kuin mahdollista.
 • Autotallibändi – Se on suosittu valinta podcastereiden keskuudessa, koska se tarjoaa laajan valikoiman ilmaisia ​​podcast-tallennusohjelmisto-ominaisuuksia. Voit ottaa useita tallenteita ja valita parhaan jaettavan podcast-hakemiston kanssa. Tallennusohjelmiston tarjoamien monien laajennusten avulla voit oppia tekemään podcastista entistä dynaamisemman ja houkuttelevamman yleisölle..

Musiikin saaminen

Musiikin integroiminen podcastisi jokaisen jakson johdantoon auttaa erottamaan sisällön toisistaan ​​ja lisäämään siihen hieman hohtoa. Ne ovat yleensä lyhyitä äänensiirtoja musiikilla, jotka esittelevät podcastin, isännän tai podcastisi taglineen. Voit tallentaa sen itse tai valita minkä tahansa ilmaisen musiikin, joka on saatavana Internetistä.

Vaihe # 8: Julkaise jakso

Jaksojen julkaiseminen tarkoittaa äänitiedostojen lähettämistä niiden muokkaamisen jälkeen ja kaikkien tarvittavien tietojen toimittamista niiden kanssa. Ennen kuin lähetät ne haluamaasi podcast-isäntään, sinun on kuitenkin huolehdittava seuraavista asioista:

Muokkaa jaksoa

Muokkaus riippuu nauhoitetun äänitiedoston pituudesta ja siitä, kuinka monta ihmistä sinulla oli näytöksessä. Mitä pidempi nauhoitus on, sitä enemmän aikaa vie tiedoston muokkaamiseen ja laittamiseen podcast-hakemistoon. Kun olet suorittanut tarvittavat muokkaukset, sinun on hiottava näytöksesi esittely ja ulko-osa, jotta voidaan varmistaa johdonmukaisuus koko jaksossa. Muista, että äänen editointi vaatii jonkin verran tietoa ja käytäntöjä, ja lopulta tavoitteesi on valmistella paras ääni podcastille.

Vie MP3

Podcastit on julkaistava isännöintipalvelussa MP3-muodossa, etenkin alustoilla, joilla on kaistanleveysrajoituksia. Jotkut podcast-isännät veloittavat ylimääräisen, jos lähetät suurempia tiedostoja. Siksi sinun tulisi pitää MP3-tiedostosi vientiprosessin aikana mahdollisimman pieninä – heikentämättä laatua. Kun olet vienyt MP3-tiedoston, sinun on merkittävä se metatiedoilla, kuten podcast-nimellä, logolla, kuvauksella ja verkkosivustosi URL-osoitteella. Tämä varmistaa, että yleisösi saa kaikki tarvitsemansa tiedot podcastistasi.

Julkaise jakso

Kun olet muunnellut tiedostosi MP3: ksi ja valinnut oikean podcast-hosting-alustan, sinun on lähetettävä podcast kyseiseen isännöintipalveluun. Isäntä on linkki sinun ja podcast-hakemistojen, kuten iTunesin ja Google Podcastien, välillä. Voit julkaista podcastin isännässä tai ajoittaa sen lähettämistä myöhemmin. Pidä podcast-äänesi ammattimaisena, mutta hauskanpitoisena, jotta kuulijat pysyvät kiinni.

Vaihe # 9: lähetä hakemistoihin

Kun olet julkaissut podcastin, sinun on valittava podcast-hakemisto, joka auttaa kuuntelijoita löytämään, kuuntelemaan ja tilaamaan podcastiasi. Sinun on vain lähetettävä RSS-syöte-linkki, jonka saat podcast-isännältä valitsemasi hakemistoon. Voit valita yhden tai useamman podcast-hakemiston strategiastasi riippuen, mutta sinun on valittava ne viisaasti. Tässä on joitain parhaista vaihtoehdoista:

iTunes

iTunes on suurin podcast-hakemisto, joten sen pitäisi olla etusijallasi. Tehokkaalla haku- ja luokkajärjestelmällään iTunes on tulossa yhä suositummaksi podcastien jakeluun. Se voi altistaa podcastisi uusille kuulijoille ja antaa heille mahdollisuuden arvioida ja arvioida ohjelmasi. Sen lisäksi, että siinä on suosittuja podcasteja, se tarjoaa myös uusien podcastien sijoituksia päivittäin, mikä tekee siitä välttämättömän hakemiston podcast-showllesi.

Lisätietoja podcast-lähetysprosessista iTunesiin saat alla olevista UKK-ohjeista.

Spotify

Se on toinen suosittu podcast-alusta, joka isännöi monia podcasteja. Koska on niin paljon ihmisiä, jotka käyttävät Spotifya jo musiikissa, Spotifyn kautta lähetetyillä podcasteilla on enemmän mahdollisuuksia saada pito ja kerätä valtava yleisö ajan myötä. Se antaa sinulle myös hyvän yleiskuvan siitä, kuka yleisösi on ja mitä he suoratoistavat eniten, mikä auttaa sinua suunnittelemaan tulevia jaksojasi. Spotify luotiin podcastereille saadakseen selville, ja jatkuvilla päivityksillä tämä alusta varmistaa, että useammat ihmiset kuuntelevat ohjelmasi.
Koska olet jo oppinut luomaan podcastin, tarkista alla olevista UKKista, kuinka voit lähettää podcastisi Spotifyyn.

Google Play -musiikki

Google Play Musiikilla on oma podcast-osio, joka auttaa yleisöä löytämään ja löytämään uusia podcast-ohjelmia. Tämä alusta suosittelee podcasteja kuuntelijoille heidän mieltymyksiensä ja heidän jo pitämänsä perusteella. Lisäksi sen avulla kuuntelijat voivat keskeyttää ja poimia tarkalleen missä he jättivät jaksot riippumatta käyttämästään laitteesta. Tämä tekee siitä hyödyllisen hakemiston tavoittamalla laajan yleisön, joka voi tilata showsi ja ladata jaksot kuunnella offline-tilassa.

nitoja

Stitcher on toiseksi suurin podcast-hakemisto ja toinen erinomainen alusta podcastisi varten, jonka ihmiset löytävät. Siksi se on vain mobiilisovellus, jotta voit kuunnella tai julkaista podcasteja täällä; Sinulla on oltava sovellus mobiililaitteellasi. Lisäksi Stitcher antaa sinulle pääsyn miljoonille kuuntelijoille ja mahdollisuuden ladata tilastotietoja, kuten kuunteluaikaa tai kuukausittain aktiivisia käyttäjiä. Monet ihmiset kuuntelevat esityksiä käyttöympäristössä, mikä tekee siitä avaimen kasvullesi, jos aiot pysyä podcastingilla jonkin aikaa.

Blubrry

Se on podcasting-yhteisö, joka antaa podcastereille vallan ansaita rahaa, tavoittaa enemmän yleisöjä, päästä käyttämään kuuntelija-analytiikkaa sekä ääni- tai video-podcasteja. Blubrrylla on merkittävä digitaalinen käyttöliittymä, johon voit lähettää podcastisi, ja kuuntelijat voivat kuunnella ja tilata sitä. Podcastien luettelointi tällä alustalla katsotaan hyödylliseksi, ja vaikka et päättäisi hankkia heidän palvelujaan, voit käyttää heidän ilmaista neuvontaa.

SoundCloud

Se on toinen tapa antaa podcastillesi enemmän näkyvyyttä, koska se tavoittaa 200 miljoonaa ainutlaatuista kuuntelijaa ympäri maailmaa kaikissa laitteissa ja alustoilla. Sillä on ketterä soitin ja tilausmalli, joka toimii täydellisesti podcasterille saadakseen lisää yleisöä. Jos podcastisi keskittyy yhteisöön ja saat paljon vuorovaikutusta, tämä alusta saattaa olla hyvä paikka aloittaa.

Pocketcasts

Pocketcast erottaa itsensä muista podcast-hakemistoista, ja sillä on yli 300 000 katsojaohjelmaa, jotka voidaan etsiä kirjoittajan nimen perusteella. Se on panostanut paljon alustan suunnitteluun helpottaaksesi löytämisprosessia kuuntelijoille. Lisäksi se on tehnyt hienoa työtä tarjoamalla uusia vaihtoehtoja podcast-kuuntelijoille, jotka jatkuvasti etsivät ainutlaatuisia ohjelmia. Siksi podcasterina foorumi tarjoaa mahdollisuuden päästä suuren määrän kuuntelijoita ja auttaa kuuntelijoita löytämään sisältösi.

FAQ

Mikä on podcast?

Podcast on sarja tiettyyn aiheeseen tai aiheeseen perustuvia digitaalisia äänitiedostoja, jotka julkaistaan ​​Internetissä ihmisten kuuntelemista varten. Toisin kuin radio-ohjelmat, voit kuunnella podcasteja missä ja milloin haluat. Niitä voidaan käyttää tietokoneella, tablet-laitteella tai älypuhelimella suoratoistamalla tai lataamalla tiedosto. Voit myös tilata erilaisia ​​kanavia ja saada ilmoituksen joka kerta, kun uusi jakso ladataan.

Miksi sinun pitäisi käynnistää podcast?

Podcastit ovat erinomainen tapa tavoittaa ihmisiä ja olla yhteydessä yleisöön. Jopa arkipäivän aiheet voidaan muuttaa jännittäviksi oppimiskokemuksiksi podcastin avulla. Vaikka podcasting kuulostaa monimutkaiselta prosessilta, se vaatii vain vähän investointeja ja on helppo ottaa käyttöön. Podcastin avulla voit tarjota yleisöllesi laadukasta tietoa kuin mikään muu digitaalinen alusta. Se tarjoaa podcastereille suuren mahdollisuuden esitellä asiantuntemustaan ​​ja taitojaan koko maailman edessä.

Asunto puhua intohimoisesti kiinnostavista aiheista on uskomattoman tärkeä, kun käynnistät podcastin. Se auttaa rakentamaan yleisöpohjan alusta alkaen ja asettaa sinut alan asiantuntijaksi. Kun lisäät auktoriteettiasi valitsemiesi aiheiden suhteen, houkuttelet yhä enemmän mahdollisuuksia, kuten liikennettä verkkosivustollesi. Tämä helpottaa tuotteiden tai palveluiden myyntiä suurelle yleisölle. Ei ole mikään salaisuus, että podcastin luominen voi olla kovaa työtä, mutta halu kehittää pitkäaikaisia ​​suhteita on olennainen muutettaessa podcast-idean todellisuudeksi.

Kuinka kauan podcastin asettaminen kestää?

Jos sinulla on oikeat laitteet ja olet selvittänyt podcast-hosting-alustat ja hakemistot, joille haluat lähettää, podcast-asetukset voidaan valmistaa muutamassa päivässä. Aikajana riippuu sinusta ja kuinka aikaisin haluat asettaa sen.

Kuinka paljon podcastin aloittaminen maksaa?

Ei ole selkeää vastausta siitä, mitä podcastisi maksaa sinulle, koska se riippuu valitsemallesi podcastille tarvittavista laitteista, isäntäympäristöstä ja valitsemastasi podcast-hakemistosta. Niin kauan kuin sinulla on tietokone, voit ostaa kaiken tarvitsemasi alle 100 dollarilla ja tuottaa korkealaatuisen podcastin. Paras laite ja kallis hosting-alusta mahdollistavat maksamisen noin 200–500 dollaria laadukkaasta podcastista, joka on asetettu. Kaikki riippuu vaatimuksistasi, joten älä anna podcast-lähetyskustannusten estää päätöstäsi luoda podcast-lähetys. Muista, että sisältösi on lopulta tärkeä.

Kuinka aloittaa podcast ilmaiseksi?

Voit käynnistää ilmaisen podcastin, jos sinulla on jo tietokone, kannettava tietokone tai älypuhelin ja Internet-yhteys. Ainoa mitä sinun tarvitsee suunnitella podcastisi, valita otsikko, aloittaa nauhoittaminen sinulla olevalla laitteella, kirjoittaa fantastinen kuvaus siitä, nauhoittaa ensimmäinen jakso ja muokata. Sen jälkeen voit jakaa sen ilmaiseen podcast-palvelupalveluun, kuten Anchor, joka levittää sen sitten podcast-hakemistoon. Voit ansaita podcastisi ansaitsemalla sponsoroinnin, mainosten, tytäryhtiömarkkinoinnin, joukkorahoituksen tai lahjoitusten avulla..

Mitä laitteita tarvitsen podcastiin?

Tarvikkeet, joita tarvitset podcastille, sisältävät mikrofonit, kuulokkeet ja tietokoneen. Sinun on investoitava hyvään mikrofoniin, joka voidaan yhdistää tietokoneeseen tai kannettavaan tietokoneeseen USB-portin kautta. Kuulokkeet vaaditaan äänen laadun tarkistamiseksi ja merkityksettömien äänipienteiden muokkaamiseksi podcastistasi. Näiden välttämättömien osien lisäksi voit ostaa mikrofonitelineitä, iskunkestäviä kuulokkeita, vahvistimia ja sekoittimia.

Kuinka kauan podcastien pitäisi olla?

Jos haluat tuottaa päivittäistä sisältöä, podcastisi enimmäispituuden tulisi olla 10–15 minuuttia, mutta jos aiot ladata viikoittain, tee siitä 60–90 minuuttia..

Mihin voin ladata podcastini?

Jos haluat podcastisi kuulevan koko maailman, sinun on valittava isäntäalusta, johon voit lähettää sen. Eri podcasterit käyttävät erilaisia ​​hosting-palveluita, koska kukin tarjoaa ainutlaatuisia palveluita, hinnoittelua ja markkinointiominaisuuksia – ei ole yhdenmukaista kaikille -lähestymistapaa.

Valittavissa on useita podcast-hosting-alustoja; Jotkut tarjoavat lisäominaisuuksia, kun taas toiset ovat hyvin yksinkertaisia. Sen pitäisi ainakin antaa sinun houkutella lisää kuulijoita, jakaa podcastisi sosiaalisessa mediassa ja ansaita podcastisi ansaitaksesi. Buzzsprout, Podbean ja Transistor ovat joitain suosituimmista podcast-hosting-alustoista, joilla on tehokkaat ominaisuudet.

Mitä eroa on podcast-isäntä- ja podcast-hakemistossa??

Sinun on ymmärrettävä podcast-syötteen tarkoitus ennen kuin seuraat isäntä- ja hakemistoeroa.

Podcast-syöte on säännelty sisältömuoto, jota muut verkkosivustot, sovellukset ja hakemistot näyttävät helposti. Valitsemasi podcast-hosting-alusta luo sinulle automaattisesti syötteen, joka sisältää kaikki sisällöllesi tarvittavat koodit. Tämän avulla käyttäjät voivat selata kaikkia nimikkeitä, kuvauksia ja käyttää oikeaa äänitiedostoa, kun he haluavat ladata podcastin. Podcast-isäntä antaa sinulle ainutlaatuisen syötteen linkin esityksellesi, jonka voit viedä valitsemasi hakemistoon, ts. Apple Podcastit tai Spotify.

Isäntäalusta ja podcast-hakemisto ovat kaksi erilaista paikkaa, joissa entinen julkaisee ohjelman ja auttaa podcasteria viemään sen hakemistoon. Sen sijaan jälkimmäinen auttaa paljastamaan näyttelyn yleisölle ja auttaa rakentamaan yhteisöä.

Kuinka paljon rahaa podcasterit ansaitsevat?

Parhaat podcastit voivat helposti ansaita yli miljoona dollaria vuodessa. New York Timesin Daily Podcast tuotti mainontaan yli 10 miljoonaa dollaria vuonna 2018. Se tosiasia, että yritykset käyttivät rahaa 497 miljoonaa dollaria podcast-mainonnassa ei voida kieltää onnistuneen podcastin valtavaa ansaintapotentiaalia. Joe Rogan Experience-podcastin avulla 75 000 dollaria jaksoa kohden, kun taas “Tämä amerikkalainen elämä” -laukku sisältää vähintään 50 000 dollaria jaksoa kohti.

Kuinka voin mainostaa podcastini?

Podcastien mainostaminen ja jakelu parhaalla podcast-alustalla on avain onnistuneeseen podcasting-uraan. Tilastot osoittavat sen 70% kuuntelijoista tulee iTunesin ja muiden natiivisovellusten kautta. Joten aloittelijoille, yritä saada podcast iTunesissa ja Google Podcastissa.

Seuraavaksi käytä sosiaalisen median voimaa levittääksesi sana seuraavasta jaksostasi. Luo jakavia lainauksia, jaa video- tai ääni katkelmia, jotta yleisö innostuisi ja tee Instagram-tarinoita näyttääksesi ihmisille, mitä kulissien takana tapahtuu heidän innostumisensa vuoksi. Voit työskennellä myös podcatcherien ja aggregaattoreiden kanssa, jotka keräävät ja toistavat podcasteja suurelle yleisölle, mikä voi auttaa sinua löytämään uusia vaihtoehtoja. Joitakin suosittuja ovat nitoja, Podcast Addict, ja Kääntää.

Kuinka ladata podcast Spotifyn?

Kyllä, se voi, ja sinun pitäisi laittaa se heti sinne. Hienoa Spotifyssä on, että sillä on erillinen osio omistettu podcasteille. Sinun on vain luotava tili, jos sinulla ei vielä ole tiliä, luo yksi ja aloita.

Napsauta ‘Aloita’ -välilehteä ja napsauta sitten sivua, jossa lukee ‘Lisää podcast.’ Sinua saatetaan pyytää lukemaan käyttöehdot ennen kuin jatkat LLC (tai podcastisi / yrityksesi nimen) lisäämistä ja napsauta sitten “Jatka”. Sinun on sitten asetettava RSS-syötteesi. Kun kaikki tiedot ovat oikein, sivun oikealla puolella näet podcastisi otsikon, logosi ja kuvauksen. Sinun on lisättävä sivulle Lisää podcast-tiedot. Valitse maa, kieli sekä podcastisi ja palveluntarjoajan palveluluokka. Napsauta Seuraava ja tarkista kaikki yksityiskohdat. Lähetä ja sinun on ehkä odotettava 2–5 päivää ennen kuin tilisi rekisteröidään Spotifyyn. Useimmille tilinomistajille prosessi suoritetaan muutamassa tunnissa. Muista, että Spotify ei lähetä sinulle sähköpostia tai viestiä, kun prosessi on valmis. Joten joudut tarkistamaan luettelon, onko tilisi luotu vai ei. Heti kun tili on luotu, voit aloittaa podcastien lähettämisen!

Kuinka ladata podcast iTunesiin?

iTunes on jopa helpompaa kuin Spotify! Se on myös täydellinen tapa varmistaa, että suurin osa kuuntelijoista voi käyttää podcastejasi. Tilin luominen ja sisällön lähettäminen iTunesiin on yhtä helppoa kuin ABC. Näin pääset alkuun.

Kun olet tallentanut podcastisi, muokannut sitä ja valinnut parhaimman podcast-hosting-alustan, nouta RSS-syötteen linkki tai URL-osoite ja tallenna kaikki tiedot jonnekin turvallisesti. Lataa nyt iTunes-sovellus ja luo tili. Kun tili on luotu, lähetä podcast Podcast Connect -sovellukseen ja odota hyväksyntää iTunesilta. Kyllä, siinä se on!

Kuinka asetan podcastin Stitcherille?

Stitcher ja TuneIn ovat muita alustoja, joita voit käyttää nopeaan podcast-lataukseen. Niitä on helppo käyttää, ja niiden avulla voit laajentaa podcastiesi kuuntelijaryhmää ja parantaa näkyvyyttä. Jotta voit tulla Stitcherin lähettäjäksi, sinun tulee tulla sisällöntuottajaksi ja luoda tili. Kirjaudu sisään uuteen tiliisi ja napsauta navigointipalkin sivun yläosassa olevaa Lisää näytöksiä. Sinun on lisättävä RSS-syötteesi ja jaettava tietosi. Hyväksy ehdot ja napauta sitten Jatka-painiketta. Muista tarkistaa tietosi ennen hakemista. Sinun on odotettava hyväksyntää, joka kestää 3–7 päivää. Stitcher-sovellus hyväksyy kaikki esitykset manuaalisesti, joten joudut ehkä odottamaan vähän. Mutta odotus on sen arvoista!

Kuinka lataan podcast-lähetysni Google Play Musiikkiin?

Lähettääksesi podcastisi Google Play Musiikissa, sinun täytyy käydä portaalissa ja napsauttaa Lisää podcast-painiketta. Sitten sinun on liitettävä podcastin RSS-syötteen URL-osoite ja napsautettava lähetä. Kun olet lähettänyt RSS-syötteesi, sinun on vahvistettava omistajuus sähköpostilla, siksi varmista, että se on ajan tasalla. Vahvistettuasi olet valmis tarkistamaan ja julkaisemaan podcastisi perusteellisen tarkistuksen jälkeen. Jos kaikki näyttää hyvältä, napsauta Julkaise podcast-painiketta ja odota sitten jonkun tarkistavan sen ennen kuin se lähetetään manuaalisesti.

Kuinka lataan podcast-lähetykseni Blubrry-sovellukseen?

Blubrry mahdollistaa podcastien lähettämisen hakemistoonsa PowerPress-laajennuksen kautta, joka on ilmainen, helppo käyttää ja optimoitu kaikkiin podcasting-tarpeisiisi. Tarvitset vain otsikon, kuvauksen, Blubrry-seurannan avainsanan ja määritetyn ohjelman verkkosivuston URL-osoitteen. Kun lähetät podcastin, sinun on odotettava hyväksyntää, jossa joku tarkistaa sen.

Kuinka voin ladata podcast-tiedostoni PocketCastsiin?

Pocketcast-ohjelmien käynnistämiseksi sinun on vain siirryttävä heidän lähetyssivulle, kopioitava ja liitettävä RSS-syöte-linkki tyyppilaatikkoon ja napsauttamalla Lähetä. Hyväksynnän jälkeen sinulle annetaan jaettava linkki kulkeaksesi ympäri, jotta ihmiset tietävät podcastisi olevan nyt saatavana.

Kuinka lataan podcastejani Soundcloudiin?

Podcastin lähettäminen on erittäin helppoa Soundcloudissa, joka alkaa aktiivisen sähköpostiosoitteen profiilin luomisesta. Kun olet suorittanut profiilitietosi, lisää kuvaus podcast- ja sosiaalisen median linkkeihisi. Siirry sisältöasetussivulle ja valitse podcastisi luokka ja kieli. Tarkista uudelleen latausasetukset ja tallenna muutokset. Voit nyt lähettää podcastisi SoundCloudiin.

johtopäätös

Voit oppia podcastin käynnistämisen ja pitämisen sen onnistuneena kaikkien oppaassamme esitettyjen tietojen avulla. Alusta suunnitelmasta, valitse teema podcastillesi ja aseta tarvittavat laitteet podcastien nauhoittamisen aloittamiseen. Podcastia luotaessa on hyvä idea mukautua valitsemasi laitteeseen, jotta vältetään ongelmat tallennuksen aikana. Kun olet jakanut jakson, valitse podcast-palvelupalvelu ja lähetä se hakemistoon tavoittaaksesi yleisösi.

Jos sinulla on vielä kysyttävää podcastin käynnistämisestä, ota meihin yhteyttä tänään!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked