Kako hitro najti in urediti kodo iz tem in vtičnikov

find-edit-wordpress-code.png

Delo z WordPressom je lahko preprosto. V primerjavi z mnogimi drugimi sistemi za upravljanje vsebine je res enostavno. Tudi če nimate ničesar s kodo ali dizajnom, lahko še vedno ustvarite svoj WordPress blog in lahko začnete pisati in objavljati vsebino v nekaj minutah. Če morate razširiti svoj WordPress blog, lahko to storite tako, da namestite nekaj milijonov dodatkov in tem, ki so na voljo v internetu.

Če pa se malo bolj resno lotite svojega spletnega mesta, boste prej ali slej morali stvar ali dve prilagoditi. Ne glede na to, kako dobra je tema ali vtičnik, koliko možnosti dobite z njo, preprosto ni mogoče vse urediti. Na primer, lahko boste spremenili naslov in nekatere pomembne gumbe, kako pa spremenite, če določenega elementa ni mogoče spremeniti prek možnosti orodja za prilagajanje in teme / vtičnika? Sami ga spremenite.

Odvisno od tega, koliko veste o WordPress-u, je spreminjanje datotek lahko dvominutno opravilo ali pa lahko zruši celotno spletno mesto po porabi ur za prilagajanje. Preden začnete spreminjati datoteke, se prepričajte, da veste, kaj počnete, in da imate varnostno kopijo vedno varno nameščeno v mapi zunaj vašega strežnika.

Če ste se odločili, da je čas za spremembe, boste morda obtičali na prvem koraku – iskanju pravilne datoteke, kjer se nahaja koda. Ker WordPress sestavlja na desetine različnih datotek, lahko začetnik težave najde pri njih. Razvijalci WordPressa s tem nimajo težav, ker že vedo Hierarhija predloge na pamet. Če pa vas kodiranje ne zanima, bi morali vedeti za te vtičnike, ki vam lahko veliko pomagajo.

Kaj datoteka

CENA: Brezplačno

Kaj datoteka

Ko boste zaostali za mislijo, da je okrajšava za ta vtičnik WTF, boste videli, kako kul v resnici je. Ko jo namestite in aktivirate, bo datoteka ustvarila preprosto element v meniju neposredno na vaši orodni vrstici, tik ob uporabniškem imenu in kul fotografiji. Če zdaj odprete katero koli stran na svojem spletnem mestu, boste lahko kazali miško nad elementom menija Kaj je datoteka in vtičnik vam bo povedal, kateri deli predloge so bili uporabljeni za izdelavo določene strani.

Vtičnik vam bo omogočil, da kliknete ime predloge, ki vas bo nato pripeljalo na stran za urejanje. Čeprav je to zelo pomembno za majhne spremembe, bodite zelo previdni, če urejate predloge datotek neposredno iz WordPress-a.

Kot že vidite, je vtičnik dokaj preprost, vendar vam lahko pomaga prepoznati dele predloge, ki jih želite hitro spremeniti. Ostalo je odvisno od vas. Zato želimo predstaviti še en brezplačni vtičnik, ki vam lahko pomaga še bolj.

Lokacijski niz

CENA: Brezplačno

Lokacijski niz

Ko iskanje prave predloge ni dovolj, je tu v pomoč tu Locator niza. Predstavljajte si, da želite spremeniti določen element HTML v svoji temi ali katerem koli vtičniku, ki ste ga namestili. Element lahko hitro najdete tako, da ga pregledate prek svojega brskalnika, vendar boste še vedno imeli težave z iskanjem datoteke, ki je ta element upodobila. Ker zdaj delate s temami in vtičniki po meri, imajo lahko datoteke drugačna imena kot prej. Razvijalec je morda kodo namestil v ločeno datoteko, da bi olajšal nadaljnji razvoj in se lahko zataknete pri iskanju kode po več sto datotekah. Namesto tega lahko uporabite String Locator.

Če se odločite za uporabo tega vtičnika, vam ne bo treba skrbeti, katera predloga se uporablja za izdelavo določenega niza, ki ga iščete.

Ne glede na to, ali iščete besedo, celo besedno zvezo ali del kode, jo boste lahko vtičniku našli.

Vse kar morate storiti je navigacija do Orodja -> Iskanje vrvic in začnite iskati. Nato bo vtičnik prebral vse teme in vtičnike, ki ste jih namestili, in našel bo iskalni izraz. Lahko celo izberete določeno temo / vtičnik, po katerem boste vtičnik iskali.

Ko pritisnete gumb za iskanje in dovolite nekaj sekund, da String Locator naredi svojo čarobnost, vam bodo rezultati prikazali niz, datoteko, kje se nahaja, in številko vrstice. Vtičnik vam bo omogočil urejanje te datoteke in takoj poudaril iskalno besedno zvezo!

Zdaj lahko spremenite kateri koli del katere koli teme / vtičnika, lahko prevedete na njih trdo kodirane dele in lahko pozabite na ročno skeniranje skozi datoteke, ki vam niso znane.


Čeprav vam lahko ta orodja za WordPress veliko pomagajo, vseeno predlagamo, da poskrbite za svoje spletno mesto. Če niste povsem prepričani, katere spremembe vnašate, se prepričajte, da imate vedno novo varnostno kopijo in razmislite o najemu strokovnjaka, ki bo delo opravil namesto vas. Upoštevajte tudi, da vam številni razvijalci ne bodo mogli pomagati, če naredite napake, če sami spremenite temo ali vtičnik..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked