Mikä on tekstisuunnittelu? Kuka on copywriter?

Mikä on tekstisuunnittelu-

Kukaan ei voi olla syy, että sana ”copywriting” on menettänyt merkityksensä. Kielitiedessä tunnustamme tämän ilmiön “semanttisena tyydytyksenä” – toistat sanan niin monta kertaa, että se lopulta alkaa hajota käsittämättömäksi kirjainjonoksi. Koska tekstisuunnittelu on kaikkialla, ei ole mitään erikoista, että olemme menettäneet kaikki ideat siitä, mistä se tarkoittaa.

Onko se sana digitaaliselle kirjoittajalle? Sisältääkö se markkinointiammattilaisen? Entä luova ja sisältö kirjoittaminen? Voi olla, että olet myös copywriter? Kuitenkin, kutsumme sinut liittymään nopeaan määritelmäpeliin. Kuka tietää, voi olla, että todellinen kutsumuksesi piiloutuu tämän artikkelin loppuun.

Pyrkiessään määritelmään

Totuus on, että tekstien kirjoittaminen kattaa niin suuren määrän työpaikkoja, että se ei ole niin yllättävää, kun edes copywriterit eivät pysty selittämään, mitä he tekevät elantonsa vuoksi. Kysy vain yksi ja kuuntele heitä stutter. Parhaassa tapauksessa saat pahimman tyyppisen loogisen virheensä – pyöreän määritelmän.

Tällaisen tarjoaa Dictionary.com, joka ei muuten määrittele tekstikirjoitusta. Sen sijaan se tarjoaa toisen pyöreän määritelmän copywriterille, joka on perustettu ”kopion kirjoittajaksi”. On selvää, että selitys loppuu vähemmän virheelliseksi, kun on määritelty, että copywriter kirjoittaa kopioita “erityisesti mainosten tai julkisuustiedotteiden” varten..

Ehkäpä keskinäinen yksinoikeus on ainoa mahdollisuutemme saada se oikein. Toistaiseksi paras määritelmä, jonka olemme löytäneet, on se, joka vertaa tekstikirjoittamista sisällön kirjoittamiseen. Siinä määrätään, että ensimmäinen kehottaa lukijoita ryhtymään toimiin, kun taas toinen vain ilmoittaa.

Nyt voimme työskennellä. Jos asiaankuuluvan ja arvokkaan sisällön luominen on molemminpuolista sekä tekstikirjoittamisen että sisällön kirjoittamisen kanssa, heidän erottamiskykynsä on heidän kykynsä osallistua. Copywriting voidaan siksi määritellä taitoksi toimittaa sanoja strategisella, kiinnostavalla ja toimivalla tavalla.

Tekstisuunnittelu osana markkinointia

Mutta mitä sillä on tarkalleen ottaen tekemistä ”mainosten ja julkisuustiedotteiden” kanssa? On selvää, että copywriting on markkinointia, mutta kumpi? Kuinka tärkeä se on tälle markkinaraolle ja miksi? Mihin tahansa digitaaliseen kirjoitukseen oletkin tutustunut, on aika selvittää, mihin copywriting sopii.

Ensinnäkin sanotaan tämä: perinteinen mainonta on vaikeuksissa selviytyäkseen. Se on tietysti vielä kaukana kuolleesta, mutta sen napsautussuhteet ovat pudotumassa, kun puhumme. Sen sijaan, että kuuluisi maksettuihin mainoksiin, yleisö reagoi nyt luonnonmukaiseen markkinointiin, saapuvaan ja lähtevään.

Huolimatta siitä, että myös offline-mainonnassa on vähän copywritereitä, on turvallista sanoa, että sen pääpaino on saapuva markkinointi. Lukuisissa tapauksissa tämä sisältää blogiviestit, artikkelit ja infografiset tiedot, vaikka copywriters kirjoittavat myös paljon tuotekuvauksia, sähköposteja ja sosiaalisen median viestejä.

Sellaisena copywriting seisoo jokaisen markkinointikampanjan alussa. Kun Internet-käyttäjät kiirehtivät hakukoneita etsimään tietoja tuotteista, joita he haluavat ostaa, copywriterit rohkaisevat osto-instinktejaan houkuttelevilla teemoilla ja kiehtovilla sanamuotoilla.

Näin ollen jokainen saa mitä haluaa. Lukijat saavat nauttia merkityksellisestä tiedosta erittäin viihdyttävällä tavalla, kun taas brändit saavat paremman sijoituksen Googlessa, houkuttelevat lisää asiakkaita ja mikä tärkeintä, kehittää äänen, joka on vahva, luotettava ja ainutlaatuinen.

Taitot, jotka copywriteerillä on oltava

Tekstin kirjoittajan on tietenkin oltava sanakirja, mutta heidän työtarpeensa eivät lopu tähän. On olemassa epävirallinen sääntö, jonka mukaan laadukas sisältö vaatii prosessia, joka on puolitutkimus ja kolmasosa muokkaamisesta, kun taas varsinainen kirjoittaminen muodostaa vain noin kuusi prosenttia koko projektista.

Sen lisäksi, että hän on taitava tutkimaan, kirjoittamaan ja muokkaamaan, copywritereiden on hallittava myös joitain projektinhallinnan näkökohtia, ainakin kun kyse on markkinointikampanjoiden suunnittelusta ja toteuttamisesta. Se vaatii kattavaa taitoa, jota ei ole niin helppo löytää tai kehittää.

Seuraavat ovat neljä elementtiä, joista copywriteer ei voi tehdä ilman.

Kirjoittaminen ja sen ulkopuolella

Kuten muutaman kerran aiemmin mainittiin, copywriting ylittää hieman kirjoittamisen perustaidot. On sanomattakin selvää, että copywriter on kielioppi on oltava tahraton. Tarvitaan silti myös laajaa sanastoa, jopa tietyille markkinarakoille ainutlaatuista sanottavaa sanastoa. Viimeinkin copywriterin ainutlaatuinen tyyli tekee kaiken eron.

kekseliäisyyttä

Vain poikkeuksellisen onnistuneet copywriterit saavat valita aiheensa. Kuten muille meille, monipuolisuus on toinen tärkeä taito. Aloittelijat kirjoittavat melkein kaikesta ja heidän odotetaan tietävän miten löytää merkityksellisiä ja luotettavia resursseja aiheista aina lemmikkieläinten ruoasta lyijyn sukupolveen.

Luovuus

Se kuulostaa vähän yleiseltä, mutta se ei ole muuta kuin. Ota esimerkiksi yllä mainittu lemmikkieläinruoka ja muista, että copywritingin ensimmäinen vaatimus on kyky sitoutua. Copywritereiden tehtävänä on tehdä mistä tahansa äänestä jännittävää riippumatta siitä, kuinka tylsää tai teknistä se voi olla.

Lukija-keskeisyys

Vaikka SEO ei ole tarkalleen copywriterin tehtävä, useimpien meistä on flirttailtava sen kanssa menestyäkseen. Samaan aikaan Neil Patelilla on erilainen käsitys copywriteerin toiminnasta: asiantuntijalausunnossaan avainsanat, otsikot ja itse sisältö olisi räätälöitävä vastaamaan lukijan odotuksia ja tarpeita, ei palvelemaan työnantajabrändin vaatimuksia..

Kopioi luomisprosessi

Lukijakeskeisyys vie meidät copywriting-prosessin alkuun – riippumatta siitä, mistä copywriteerin on kirjoitettava, heidän ensisijaisena huolenaiheenaan olisi oltava se, kuinka tehdä siitä houkutteleva ja tyydyttää lukija. Se on arvoitus, joka on ratkaistava uudestaan ​​ja uudestaan, jokainen vaihe.

Markkina- ja kapeatutkimus

Yleensä copywriting-projektin tutkimuksella on kolme vaihetta. Ensinnäkin copywriter kerää tietoja käsillä olevasta tuotteesta tai palvelusta. Sitten he kuulevat luomiseen tai myyntiin osallistuvaa henkilöä. Lopuksi copywriter asettaa itsensä potentiaalisen ostajan kenkäksi määrittäen, millainen sisältö houkuttelee heitä ostamaan.

Tarkemmin sanottuna markkinatutkimus ja kapeat tutkimukset ovat prosessi, jolla tutustuvat lukijan odotuksiin ja tarpeisiin. Copywritereiden on mukautettava sisältö tietoisuuteensa, koska sekä tiedon syvyys että kirjoituksen sävy riippuvat siitä. Onneksi on olemassa monia suosittuja copywriting- ja kirjoitustyökaluja, jotka auttavat heitä menestymään prosessissa.

Sitten copywriterin on ymmärrettävä ydinmotivaatio, joka on potentiaalisen asiakkaan päätöksenteon puun taustalla. Tämä motivaatio on välttämätön räätälöitäessä viesti, joka resonoi yleisön kanssa. Loppujen lopuksi suuri joukko ostopäätöksiä perustuu tunteisiin – osallistuaksesi kopioon on kyettävä oikaisemaan myös lukijan sydämessä.

Copywriting periaatteet

Silti vain tunnetuimmalla komponentilla on vain parhaat tekstit. Vielä tärkeämpää on, että sisällön on oltava riittävän osuvaa tarjotakseen kaikki tiedot, jotka potentiaalisen asiakkaan on tiedettävä. Sanalla sanoen, hyvän kopion on tarjottava lukijalle selviä etuja.

Kolme tekstisuunnitteluperiaatetta edistävät arvokkaan ja hyödyllisen sisällön tuottamista: AIDA, WAYS ja You vs. We. Kaikki kolme ovat yhtä päteviä, joten tutkimme lyhyesti kutakin niistä.

AIDA

Koska AIDA on lopullinen kaava menestyville myyntipaikoille, se on nopeasti löytänyt tiensä copywriting-sarjoihin. “A” tarkoittaa lukijan “huomiota”, joka kopion on herätettävä, “I” sitä “kiinnostusta”, jonka heidän tulisi osoittaa tuotteelle kopion lukemisen jälkeen, “D”, “halua” tehdä ostoksia, ja ”A” mahdolliselle ”toiminnalle”, joka muuntaa lukijan asiakkaaksi.

WAYS

Se, mikä kuulostaa typerältä nimeltä copywriting-menetelmälle, on itse asiassa fiksu lyhenne sanoista “kirjoita puhuessasi”. WAYS ehdottaa tyylin ja keskustelukielen yksinkertaistamista, mikä on siis paras periaate, kun kyse on tiivis, mutta tosiasiallisesti tiivis tekstikirjoituksesta.

Sinä vs me

Muistatko lukijakeskeisyyden? Sinä vs. Keskitymme mihinkään muuhun kuin varmistamaan, että kopio vastaa yleisön tarpeita sen sijaan, että ajaa peittämätöntä omaa markkinointia.

Sisällön luominen

Kun tutkimus tehdään oikein, sisällön luominen on prosessin helpoin osa. Kyse on kaikkien pulmakappaleiden asettamisesta yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, joka on copywritereiden mielestä uskomattoman palkitseva tehtävä. Ainoa tarvittava asia on aika ja keskittyminen, koska kaikki muu on jo olemassa.

Paras neuvo on laittaa kaikki tiedot yhdeksi keskeytymättömäksi sanana. Älä lopeta lukemistasi, mitä olet jo kirjoittanut, vaan jatka kirjoittamista (kirjoitatko blogin postitusta, myyntiä koskevaa sähköpostia tai kirja). Tämän vaiheen lopussa tekstikirjoittajalla tulisi olla kopion raaka versio, joka on lukijalle hyödyllinen ja tyylikkäästi korotettu, mutta ei välttämättä kiillotettu kielellä ja valmis julkaistavaksi.

Kielioppikatsaus

Viimeinkin saavuimme copywriting-käsikirjamme viimeiseen lukuun. Samalla se on viimeinen osa luovaa prosessia ja viimeinen palapeli. Muokkaamisen pitäisi tehdä kopiosta täysin tyhjä todiste, ja se tarkoittaa yleensä enemmän kuin yksinkertaista kieliopin tarkistusta.

Kirjoita paremmin, heti!

Grammarly tekee sinusta paremman kirjoittajan etsimällä ja korjaamalla jopa 10 minuuttia enemmän virheitä kuin tekstinkäsittelyohjelmasi

Kustannusteollisuudessa kopioeditori on vastuussa kaikesta syntaksista ja lauserakenteesta tarkkoihin sanamuotoihin ja ensisijaiseen tyyliin saakka. Sama pätee copywritingiin, minkä vuoksi tämä prosessin osa vaatii enemmän aikaa ja vaivaa kuin itse kirjoittaminen.

Minkä tahansa hyvin kirjoitetun saatat ajatella, että kopio on, ajattele uudelleen. Ota potentiaalisen ostajan näkökulma ja lue se niin monta kertaa kuin tarvitset, kunnes se kuulostaa vihdoin informatiiviselta ja jännittävältä houkuttelemiseksi ja pitämiseksi. Varo kirjoitusvirheitä ja vähäisiä asioita, koska nykyajan lukijoilla ei ole mitään toleranssia virheille.

johtopäätös

Nyt kun tiedät, mikä copywriting on ja mitä copywriters tekevät, voimme vain toivoa, että näemme sinut keskellämme pian. Riippumatta siitä, kuinka nopeudellasi voi olla, ja päätät kuitenkin lähestyä sitä, ole kärsivällinen ja sitoutunut. Voit vain menestyä vain kokeiluilla ja virheillä, joten jatka kirjoittamista.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked