Kuinka löytää niche blogiisi (vaihe vaiheelta -opas)

NEW8

Ennen kuin luot blogin ja siirryt eteenpäin menestyväksi bloggaajaksi, harkitse seuraavaa:

Elämän tarkoitus on saavuttaa korkein tietomuoto, joka on ajatus hyvästä. ” – Muinaiskreikkalaiset filosofit

Sama pätee bloggaamiseen. Haluat saavuttaa korkeimman tietomuodon valitsemastasi aiheesta. Joten valitse yksi, joka vetoaa sinuun – joka olet intohimoinen ja olet kiinnostunein. Pyrki menestykseen, onnellisuuteen, turvallisuuteen ja tunnustumiseen. Valitsemalla kiinnostava markkinarako ja oma näkökulmasi pystyt asettamaan ja erottamaan blogin kilpailusta.

On olemassa monia tapoja määrittää, mikä niche sopii uudelle blogillesi, mutta voimme tehdä prosessista vielä helpompaa. Tässä artikkelissa näytetään tarkat vaiheet, jotka sinun on suoritettava oikean markkinaraon valitsemiseksi, kun luot uutta blogia.

 

Aivoriihi aiheestasi

Ajattelematta mitään muuta, aloita niche-päätöksentekoprosessisi kirjoittamalla kaikki sinua kiinnostavat asiat. Ne voivat olla henkilökohtaisia ​​etuja tai ammatillisia etuja.

 • Aloita miettimällä asioista, joista nautit tekeväsi, tai mieluiten tekemistä, jos sinulla olisi mahdollisuus. Esimerkiksi, olet amatööri valokuvaaja. Valokuvausblogien kirjoittaminen voisi olla hyvä markkinarako. Voit jakaa valokuvasi, yksityiskohtaiset tietosi tai kokemuksesi kameratekniikasta.
 • Seuraavaksi miettiä asioita, joista nautit oppimisesta. Olet esimerkiksi kiinnostunut kokkaustunneista. Vaikka sinulla ei olisi aikaa tai budjettia kokkauskurssien aloittamiseen, voit perustaa ruokablogin, jossa analysoit verkossa löytämiäsi reseptejä. Ja keskustellaan siitä, kuinka valita täydelliset ainesosat, ja punnita orgaanisten ja GMO-ainesosien etuja.
 • Lopuksi miettiä asioita, joihin olet jo sukeltamassa syvälle. Oletetaan esimerkiksi, että olet aikuinen, joka palaa takaisin suorittamaan tutkinnon yliopistossa. Aiot tehdä paljon tutkimusta yliopistokampuksella verrattuna online-tutkinto-ohjelmiin, mitä yliopistoa valita, kuinka päästä takaisin opintojen vauhtiin ja niin edelleen. Nämä ovat hienoja aiheita korkeakoulutusta käsittelevälle niche-blogelle.

Harjoituksen aikana saat paremman tunteen teihin, jotka resonoivat kanssasi. Ne, joihin olet intohimoisin, ovat parhaat ehdokkaat kapeallesi. Lue myös tämä viesti ymmärtääksesi minkä tyyppisiä blogeja on verkossa.

Luo ne alas riippumatta siitä, oletko innoissasi yhdestä tai useammasta niche-ideasta. Seuraavaksi näytämme sinulle 3-vaiheisen kaavan vahvistaaksesi nichesi menestykseen.

Blogin onnistumisen validointi

Haluatpa blogoida arvostuksen, tulojen, hauskanpitojen tai yhteyksien suhteen, sinun kannattaa tutkia valitsemasi markkinarakoa ja varmistaa, että aihe on kannattava. Seuraava ”blogin onnistumisen validointi” -harjoitus auttaa sinua selvittämään, onko blogisi todellinen potentiaali. Se auttaa myös ymmärtämään, miksi 90% blogeista epäonnistuu.

1. Mahdollinen markkinarako

Vaikka uskot sen olevan loistava blogiidea, yrität todennäköisesti menestyä, ellet löydä niche-markkinoita, jotka houkuttelevat tarpeeksi ihmisiä. Et halua, että kapeasi on liian pieni tai liian iso.

Esimerkiksi “golf” -rako on liian suuri ja leveä miljoonilla avainsanaideoilla. Mutta jos saavutat kapean kapean markkinaraon, kuten ”lentokoneella tehtävät porakoneet”, hakujen määrä olisi liian pieni. Yksi kapeus “golfista” alaspäin olisi “golfvinkit” tai jopa syvemmälle “golfvinkit aloittelijoille”.

Tarkista nichesi koko

Tarkista niche-aiheesi viisi parasta avainsanaa. Etsi vähintään 10 tuhatta kuukausihakua viidestä avainsanasta. Voit käyttää Google Keyword Planner (vapaa), SERP-työkalu (ilmainen) tai wordtracker (freemium) tarkistaaksesi hakujen määrän ja saadaksesi avainsanaideoita. Haluat olla varma, että tarjolla olevaa tietoa etsii tarpeeksi suuri yleisö. Mutta sen ei pitäisi olla liian suuri, että kadotat joukosta.

Google Keyword Planner -työkalun avulla saat parhaita avainsanaideoita. Se ei kuitenkaan anna sinulle tarkkaa lukumäärää hakumäärää ja vain tavallisten hakujen aikaväliä. Nämä tiedot antavat sinulle karkean kuvan avainsanoista ja hakumääristä. Siksi ehdotamme Google-työkalun avulla avainsanaideoiden hankkimista ja muita työkaluja keskimääräisten hakumäärien saamiseksi tietyille avainsanoille.

Jos haluat saada tarkan hakumäärän, käytä SERP-työkalua. Kirjoita ensisijainen avainsana (käytä esimerkiksi “golfvinkkejä”) ja hanki ideoita katsomalla ehdotettujen avainsanojen luetteloa. Valitse viisi parasta avainsanaa, jotka sopivat valitsemasi niche-aiheeseen. Tarkista kunkin avainsanan hakumäärä ja lisää ne yhteen.

SERP-työkalu

Esimerkiksi soveltamalla tätä hakuprosessia viiteen golf-tip avainsanomme tuotti seuraavat hakutulokset:

 • “Golfvinkit” – 6 600
 • ”Golfheilainkärjet” – 6 600
 • ”Golflaskuvinkit” – 1 000
 • “Golfvinkit aloittelijoille” – 880
 • “Golfvihjeitä ajaminen” – 880

Näillä viidellä avainsanalla meillä on hiukan yli 20 000 kuukausittaista hakua. Tällä kapealla markkinalla (“golfvinkit”) on riittävästi tilaa ja se olisi hyvä valinta blogiin.

Suositeltava työkalu: Sijoituksen seuranta

2. Mahdollinen kilpailu

Se on hyvä merkki, jos sinulla on kilpailua. Se tarkoittaa, että muut puhuvat markkinarakoistasi ja jatkavat sitä. On myös tärkeää huomata, että kapealla olevillasi bloggaajilla ei ole aina kilpailua. Ja joudut tuntemaan heidät ennemmin tai myöhemmin blogin aikana.

Seuraava on kilpailun arviointiprosessi, jota voit käyttää:

 • Tee a Google etsi hakusanaa [niche] blogi ”tai“ paras [niche] blogi ”. Löydätkö blogisi, jotka kohdistuvat tällä hetkellä omaan markkinarakoihisi? Onko aiheeseen keskittyviä ainakin viisi suosittua blogia? Älä menetä kiinnostusta, jos näet kapealla paljon blogeja. Jos he voivat tehdä sen, niin sinä voit!
 • Mene Facebook ja etsi [oma markkinarako]. Onko aktiivisia Facebook-sivuja? Kaikki aiheet eivät ole Facebookissa, mutta useimmat tekevät. Etsi Facebook-sivuja ja katso kuinka monta seuraajaa heillä on. Suuri kapealla näyttelyssä on vähintään 1 000 fania.
 • Mene Viserrys ja etsi [oma markkinarako]. Onko aktiivisia Twitter-tilejä? Sinun pitäisi löytää monia viittauksia kapeallasi Twitteristä. Tarkista oma markkinarakoasi osallistuvien ihmisten Twitter-tilit. Katso kuinka monta seuraajaa heillä on (pitäisi olla vähintään 1 000).
 • Onko offline-lehtiä? Tämä on markkinaraon kultastandardi. Jos joku on vaikeuksissa luomaan paperilehteä, joka keskittyy omaan markkinarakoosi, voit olla varma, että online-fanit etsivät näitä tietoja. Voit tarkistaa Amazon-lehdet tai tee vain google-haku hakusanalla “[oma niche-lehti] tai päiväkirja”. Golfvinkkejä koskevan esimerkkimme suhteen tämä ei ollut ketterä, näemme kaikki golfiin liittyvät lehdet paikallisissa ruokakaupoissa.

Jos yksi tai kaksi näistä pisteistä on positiivisia, se on hyvä merkki nichesi potentiaalista.

3. Mahdollinen kaupallistaminen

Haluatko ansaita rahaa blogiisi? Monet ihmiset alkavat blogoida harrastuksena tutkimatta blogien kaupallistamista. Mutta toiset haluavat ansaita ylimääräistä rahaa tai jopa unelma ansaita elantonsa blogin avulla. Sillä ei ole merkitystä, mikä luokka on sinun. Ei olisi haittaa tietää, voiko blogi tuottaa haluamiasi tuloja. Jos olet löytänyt aiemmista osioista muita blogeja, aktiivisia sosiaalisia profiileja ja offline-lehtiä, tämä tarkoittaa, että kapealla on tilaa ja se voidaan ansaita rahaksi.

Varmista, että kapealla on rahaa, tutkimalla seuraavia:

 • Myykö kukaan omalle markkinaraollesi liittyviä tietoja tai tuotteita? Helpoin tapa selvittää tämä on nähdä, mitä kilpailijasi edistävät.
 • Ovatko nichesi tunnetut mainostajat? Nämä voivat olla suuria tuotemerkkejä tai verkkokauppasivustoja.
 • Onko kapealla tytäryhtiöitä koskevia tarjouksia? Näin löydät tytäryhtiöiden tarjoukset: Tarkista tytäryhtiöverkot (Clickbank.com, CJ.com ja ShareSale.com ja Amazon-tytäryhtiö).
 • Suorita Google-haku hakusanoille [[avainsanasi] tytäryhtiö tai “[avainsanasi] tytäryhtiöohjelma”.

Nämä kohdat voivat auttaa sinua selvittämään, voitko perustaa valitsemasi kapealla blogin, joka auttaa sinua tuottamaan tuloja.

Lopullisen päätöksen tekeminen

Nyt kun olet suorittanut validointiprosessin kaikille luettelollesi aiheille. Sinulla tulisi olla selkeä käsitys kunkin aiheen koosta, kilpailusta ja ansaintapotentiaalista. Ja on aika kaventaa markkinarakojasi.

Jos olet lopettanut tämän harjoituksen yhden kapealla mielessä, olet valmis menemään ja voit aloittaa uuden blogin.

Jos olet innoissasi useista kapeista, saatat tuntea olevani halua luoda blogi niistä kaikista samanaikaisesti. Paras lähestymistapa olisi kuitenkin keskittyminen yhteen kerrallaan. Tällä tavalla voit luoda vankan blogistrategian ja parantaa sitä tutkimalla uusia aiheita myöhemmin.

johtopäätös

Älä hypätä niche-erityiseen bloggaamiseen ilman suunnitelmaa. Varmista, että kapealla valinta on jotain, josta haluat pysyä kiinni tulevina vuosina. Henkilökohtaisella mielenkiinnolla, muiden kiinnostuksella ja kyvyllä tuottaa tuloja, niche-blogistasi voi tulla menestyvä yritys!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked