Ero blogin otsikon ja blogin verkkotunnuksen (URL) välillä

blogin otsikko vs verkkotunnus

Ennen kuin aloitat uuden blogin luomisen, sinun kannattaa nimetä se. Vaikka voit viettää viikkoja idean kehittämiselle ja jopa luonnostella joitain ensimmäisistä konsepteista, jotka muodostavat koko blogin, ei ole oikeastaan ​​suositeltavaa laittaa blogia verkossa ilman, että sillä olisi nimeä.

Mutta kun päätät, että on aika antaa blogiisi nimi, sinun on tiedettävä erot, jotka hämmentävät monia aloittelijoita – blogin otsikko ja verkkotunnus eivät ole samoja asioita!

blogin otsikko

Kun saat idean blogiin, sinulla on todennäköisesti otsikko mielessä. Tämä voi olla mitä haluat, eikä sinun tarvitse tarkistaa Internetin saatavuutta. Esimerkiksi, jos nimesi on John ja aloitat ruokablogin, blogin otsikko voi olla jotain niin yksinkertaista kuin ”John’s Food Blog” (toivomme, että sinulla on parempia ideoita kuin meillä).

blogin otsikko

Blogin otsikkoa voidaan muuttaa milloin tahansa. Jos päätät koskaan muuttaa otsikkoa, olet vain yhden vaihtoehdon päässä siitä. Koska asetukset riippuvat käyttämästäsi CMS: stä, kaikkia niitä ei voida käydä läpi tässä artikkelissa. Joten anna meidän näyttää sinulle kuinka muuttaa blogin otsikkoa sisään WordPress:

  1. Mene Asetukset -> Yleiset
  2. Kirjoita haluamasi otsikko ”Site Title” -kenttään
  3. Tallenna muutokset

WordPressin yleiset asetukset - blogin otsikko

Yleensä tämä vie kaiken WordPress-blogin otsikon muuttamiseen. Suurin osa teemoista ja laajennuksista käyttää tätä vaihtoehtoa blogin otsikon näyttämiseen tarvittaessa, mutta jos haluat lisätietoja, älä unohda tarkistaa WordPress-oppaita.

Blogin verkkotunnus (URL)

Ennen kuin voit näyttää blogin yleisölle, tarvitset suuren web-hosting-yrityksen, joka huolehtii sivustostasi. Tämä on paikka, jossa tiedostosi sijaitsevat. Suosittelemme Bluehostia kaikissa hosting-tarpeissasi. Sinun on kuitenkin rekisteröitävä myös verkkotunnuksellesi määritettävä verkkotunnus.

Kuvittele verkkotunnus blogin osoitteeksi. Aivan kuten talollasi on yksilöivä kadunnimi ja -numero, joka tunnistaa sen, myös blogissasi on oltava yksilöivä osoite. Tämän osoitteen avulla kaikki Internetissä olevat ihmiset (sekä ihmiset että koneet) tunnistavat blogin yksilöivän sijaintinsa (verkkotunnuksen) perusteella.

Toisin kuin blogin otsikko, jota voidaan muuttaa milloin tahansa ja jolla ei ole paljon vaikutusta sivustoon, verkkotunnus on jotain, jonka haluat säilyttää ikuisesti. Kaikki mitä blogiisi teet, osoitetaan kyseiselle verkkotunnukselle, joten sen muuttaminen tarkoittaisi todella uutta alkua. Eikä sitä halua tehdä sen jälkeen, kun blogissa on työskennelty vuosia. Jos esimerkiksi joku muu linkki takaisin blogiisi ja muutit verkkotunnuksen nimeä, kyseinen linkki lakkaa toimimasta ja henkilö, joka napsautti päästäksesi sivustoosi, päätyisi tyhjälle sivulle, jossa näkyy virhe.

Verkkosivustosi osoite

Joten, on tärkeää valita verkkotunnus, josta todella pidät ja haluat alusta alkaen. No, se on helpommin sanottu kuin tehty. Miksi? Koska verkkotunnusten on oltava ainutlaatuisia, voit kuvitella, että joku muu on jo rekisteröinyt monet niistä. Esimerkiksi, niitä voi olla vain yksi www.firstsiteguide.com. Koska me jo omistamme verkkotunnuksen, kukaan muu ei voi sitä käyttää.

Johnin ruokablogi-esimerkissä John todennäköisesti haluaisi, että hänen verkkotunnuksensa olisi jotain www.johnsfoodblog.com. Mutta voit rekisteröidä myös erilaisia ​​verkkotunnuksia, kuten:

  • johnsfoodblog.net
  • johns-food-blog.org
  • jfblog.com

Tässä tapauksessa, vaikka saatat joutua rekisteröimään jotain www.jfblog.com (koska ensimmäinen todennäköisesti otetaan), blogin otsikko voi silti olla ”Johnin ruokablogi”. Joten kaikki verkkotunnuksen kirjoittajat näkevät koko blogin otsikon, jonka olet asettanut asetuksissa.

Voinko saada ilmaisen verkkotunnuksen?

Jos haluat mennä vakavasti blogiisi, sinun on maksettava verkkotunnuksesta. Mikä tahansa yllä olevista esimerkeistä maksaa sinulle rahaa. Verkkotunnuksen maksaminen antaa sinun valita blogisi osoitteen ja mukauttaa sen mielesi mukaan.

Vaikka sinulla on helposti ilmainen verkkotunnus, ne ovat yleensä aliverkkotunnukset. Joten esimerkiksi jos isännöit ilmaista blogia WordPress.com-sivustossa, sinulla voi olla myös ilmainen verkkotunnus. Mutta siinä tapauksessa et voi valita jotain ainutlaatuista, kuten meille osoitetut esimerkit. Sen sijaan voit valita vain nimen ensimmäisen osan. Sen sijaan, että sinulla olisi jotain ainutlaatuista kuten johnsfoodblog.com, sinulla voi olla vain johnsfoodblog.wordpress.com (ellei jokin muu ruuan ystävä jo väittänyt sitä).

Yhteenvetona

Vaikka sekä blogin otsikko että verkkotunnus ovat tärkeitä, eroja on selvästi valtavia. Molempia nimiä käytetään blogin tunnistamiseen, mutta blogin otsikkoa voidaan helposti muuttaa milloin tahansa, kun taas verkkotunnuksen nimi ei ole jotain mitä sinun pitäisi muuttaa (harvinaisissa tapauksissa ihmiset muuttavat URL-osoitteitaan, mutta tässä ei pidä huolehtia. kohta).

Blogin otsikko on vain nimi, jota käytetään blogin tunnistamiseen, ja verkkotunnuksen nimi on blogin osoite, jota sekä ihmiset että hakukoneet käyttävät tunnistamaan sivustosi muiden verkossa löydettyjen blogien parissa..

Internetissä tunnistettavan blogin otsikon ja verkkotunnuksen laatiminen ei ole helppoa. Joten mielenkiintoisen ja silti ainutlaatuisen saaminen vie aikaa ja mielikuvitusta. Kun olet valinnut ja ostanut verkkotunnuksesi, mainosta blogiisi oikeiden hashtien käyttäminen sosiaalisissa verkostoissa, kuten Instagram, joten saat tonnia tykkäyksiä ja alkaa ansaita rahaa blogiisi.

Jos yrität edelleen löytää verkkotunnuksesi verkkotunnuksellesi, katso vain näitä bloginimien tuottajia, jotka auttavat sinua ehdottamalla ideoita ja tarkistamalla verkkotunnuksen saatavuus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked