Tio egenskaper hos en blogg och ett kvalitetsblogginlägg

egenskaper-of-a-blogg

Ibland är en onlinejournal, andra gånger en informationswebbplats, en blogg internetens sätt att hänge med åsiktsfulla författare och coacha nyfikna läsare. Det är en plats i onlineuniverset där individer (eller grupper av dem) kan uttrycka sina tankar och dela dem med miljoner.

Bloggens definition är lite svårfångad och sätten att beskriva den är många.

De mest populära bloggnischerna hanterar personlig ekonomi och utveckling, hälsa och fitness, skönhet och mode, och allas favorit – matblogg. Bloggar kan vara djupt personliga och introspektiva, som liknar en online dagbok. När de skrivs av professionella journalister har de tillräckligt med makt för att påverka affärer och politik.

Det måste finnas något ömsesidigt med dem alla, eller hur? Några universella egenskaper i en annars mångfaldig värld?

Tio egenskaper hos en blogg

Vi har gjort några räkningar och slutade med tio huvudsakliga egenskaper hos en blogg:

1. En blogg måste alltid vara dynamisk

En vanlig fråga om en blogg är hur den hänför sig till en webbplats – är dessa två väsentligen desamma, eller finns det några skillnader mellan dem? Även om webbplatser huvudsakligen är presentativa, är bloggar alltid avsedda att engagera sig. En webbplats är därför statisk, i motsats till en blogg som måste vara dynamisk.

Informationen som erbjuds av webbplatser presenteras på statiska sidor i form av ett vintergrönt innehåll som inte kräver några uppdateringar. Blogginlägg, å andra sidan, är som dagboksposter; de innehåller ett publiceringsdatum och metataggar. Nya poster och regelbundna uppdateringar är nyckeln till att köra någon form av blogg.

2. Inlägg visas i omvänd ordning

Till skillnad från med en personlig dagbok skriven i en anteckningsbok, visas blogginlägg i omvänd kronologisk ordning – de senaste inläggen finns på toppen. De senaste trycker tidigare publicerade ned på listan tills de försvinner helt från målsidan. Äldre inlägg arkiveras vanligtvis på följande sidor, men de kan också organiseras efter den månad eller året då de först publicerades.

3. De flesta bloggar har samma struktur

Först kommer en rubrik med menyn eller navigeringsfältet för att decluttera sidan och göra ett bra första intryck. Det följs upp av huvudinnehållsområdet som blogginlägg visas antingen efter publiceringsordning eller efter relevans. Nedan nedan finns kontaktsidor, sekretesspolicyer och relevanta länkar, snyggt arrangerade i sidfot. En sidofält belyser favoritposter och visar sociala profiler och uppmaningar.

grundläggande bloggstruktur

Använd gärna den här mallen på din webbplats

4. Bloggens ledande stjärna är dess innehåll

Olika bloggar publicerar olika typer av inlägg, även om en majoritet av dem förlitar sig på det skrivna ordets kraft. Beroende på författarens avsikt är en artikel vanligtvis ett yttrandeverk, en instruktionsguide eller ett nyhetsinlägg. Monotona bitar av text separeras med bilder eller videor.

Ett blogginlägg kan också vara en bild med liten eller ingen text. Det är en vanlig trend inom mode- och resebloggar, även om det inte är ovanligt att affärsrelaterade nischer publicerar infografik istället för instruktionsartiklar. Men oavsett medium definieras en blogg alltid av kvaliteten på det publicerade innehållet.  

Rekommenderad läsning: Hur man skriver blogginnehåll

5. Rubriker ska vara uppmärksamma gripare

Att namnge ett blogginlägg är en konst av sig själv. Det finns en hel filosofi bakom skriva artikelrubriker – en övertygande man kan verkligen tystna bruset, omedelbart generera klick, driva trafik och locka en läsare att läsa vidare. Ingenstans i onlineuniverset får titlar samma typ av uppmärksamhet som här.

6. En regel gäller alla bloggar: Relevans

Även om allt engagerande innehåll måste vara relevant, gäller denna regel särskilt för blogginlägg. De kan skilja sig åt i olika typer, medier, format och stilar. för att väcka intresse eller väcka debatt måste de vara originella och unika; men för att läsas alls måste blogginlägg alltid leverera sitt löfte.

7. Bloggar och länkar går hand i hand

Som en marknadsföringsstrategi, länkbyggnad är inte begränsat till blogginlägg, men det är definitivt en egenskap som alla anständiga bloggar delar. Bloggar och länkar går hand i hand även om marknadsföring inte är målet. Intern länk, till exempel, garanterar intuitiv navigering mellan ömsesidigt relevanta inlägg, vilket ger en exceptionell läsupplevelse. Det handlar om flödet och underlättandet av kunskapsöverföring.

8. En blogg grundas på personlig touch

Ordet “blogg” härstammar från en tidigare version “weblog”, som ursprungligen hänvisade till personliga onlinetidskrifter. Innan bloggar blev politiska i början av 2000-talet var de bara medel för att offentliggöra privata tankar och åsikter. Den personliga beröringen förblir emellertid deras viktigaste egenskap hittills.

Även med dagens universella ämnen är det rekommenderade tolkningsmetoden det som innebär unikhet. Om ämnet kräver största objektivitet åstadkoms den personliga beröringen genom en individualistisk skrivstil. Varje bloggförfattare har en “Om mig” -sida och ett tydligt signaturmärke.

9. Inlägg bör alltid uppmuntra till debatt

Kommentarsektionen är en annan ömsesidig egenskap hos respektabla bloggar. Det finns vanligtvis i slutet av varje inlägg, som en plats för läsarna att delta i en konversation och lämna sin ärliga feedback. Förmågan att framkalla ett svar och uppmuntra till interaktion hålls högst av alla läsare.

10. Alla bloggar handlar om kommunikation

Med eller utan öppen debatt är kommunikation fortfarande slutändamålet med varje blogginlägg. Om bloggen är reklam, är målet att locka publiken och öppna en dialog som förhoppningsvis övertygar dem att köpa det ägaren säljer. Om inte om försäljning, handlar det om att sprida ordet.

Oavsett om det förmedlar kunskap, ger lösningar eller helt enkelt underhåller, är bloggning ett lysande sätt att nå ut och kommunicera med världen. Utan någon fråga alls är en sådan transformativ kraft av fritt uttryck och utbyte det enskilt viktigaste kännetecknet för en fantastisk blogg.

Egenskaper för ett kvalitetsblogginlägg

Varje blogginlägg kräver tid och ansträngning. Tiden som används på att skapa kvalitetsinlägg översätter direkt till fler klick och högre webbplatstrafik, vilket gör investeringen värd det.

Det finns många saker som kan påverka kvaliteten på dina blogginlägg, och det beror mest på din nisch, stil och publik. Men oavsett hur olika blogginlägg är, finns det fortfarande några saker som alla bör vara uppmärksamma på om de vill lämna ett övergripande gott intryck på sina läsare.

Tankeväckande design

Vi har redan berört ämnet monotona bitar av text och hur oönskade de är i blogginlägg. Anledningen bakom detta är hur snabbt dina läsare bedömer ditt inlägg. Du har nästan 50 millisekunder för att göra ett bra första intryck.

Textblock är ofta överväldigande, och om läsarna inte lätt kan skanna igenom texten kommer de att gå vidare från din webbplats. Så se till att använda korta stycken, dela upp texten med några intressanta bilder som bilder, GIF, videor, infografik, etc..

Perfekt längd

En av de vanligaste frågorna om blogginlägg är hur länge de ska vara. Det enklaste svaret är tillräckligt länge.

De flesta skulle tro att på grund av kortare uppmärksamhetsintervall för läsarna, själva inlägget bör vara kortare.

Faktumet är att så länge ditt inlägg är informativt och så länge det besvarar publikens frågor, spelar det ingen roll hur länge det är.

Om du har en begränsning på 500 ord men har mycket mer att säga om ämnet, gå rätt framåt. Å andra sidan ska du inte sprida 500 ord med innehåll till 3000 ord.

Fokus bör ligga på innehållets kvalitet. Så länge blogginlägget ger värde för läsaren är dess längd obetydlig.

Originalinnehåll

Oavsett vilken nisch du väljer för din blogg är det mer än troligt att någon har behandlat ämnet tidigare. Allt har redan sagts och gjort, men det betyder inte att du bara ska kopiera och klistra in innehållet.

För att sticka ut från mängden måste du i första hand erbjuda en ny strategi för de täckta ämnena. Detta kan göras med din röstton, skrivstil eller synvinkel.

Att gå tillbaka till den “personliga beröringen”, om du har valt en nisch som du brinner för, borde inte din egen unika inställning till det vara svårt.

Bra forskning

Varje högkvalitativt blogginlägg kräver tid och ansträngning som investeras i forskningen. Ju mer du ägnar dig åt forskningen, desto lättare blir det att skriva inlägget.

I första hand kommer detta att ge dig inblick i andras åsikter om ämnet, du kommer att dyka djupare i det, vilket gör det lättare att bilda din egen unika strategi för det.

För det andra är det enklaste sättet att förlora läsarna genom att vara opålitlig. Varje anspråk bör stödjas av bevis, så länkar och citat från trovärdiga källor är viktiga.

Redo att starta en blogg på egen hand?

Starta din egen blogg görs i några steg. Först behöver du ett namn på din blogg och välja bloggplattformen. Vi rekommenderar starkt WordPress.org, den självvärda plattformen.

När du bestämmer dig för ditt namn måste du välja en webbhotelltjänst. För nya bloggare rekommenderar vi Bluehost, ett företag som driver över 2 miljoner webbplatser över hela världen. Du får en Gratis domännamn när du registrerar dig hos dem och de erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti.

Bluehost webbhotell rekommenderas av WordPress.org som en “av de bästa och ljusaste i värdvärlden”.

WordPress Bluehost

Slutsats

Bloggens definition kan vara svårfångad, men det är bra. Som alla bloggare kan vittna beror locket på denna praxis från dess mångfald. De tidigare egenskaperna är alltså mer vad du skulle kalla riktlinjer än de är enhetliga regler, med undantag för en gemensam nämnare. Kommunikation förblir kärnan i bloggning, medan allt annat hjälper oss att engagera, locka och glädja våra läsare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked